Bilbiotheek Huizen-Laren-Blaricum

(Voor)lezen en taalontwikkeling is belangrijk voor kinderen. Vanuit dit oogpunt hebben wij dan ook een nauwe samenwerking met De Bibliotheek in Huizen.
Regelmatig gaan de locaties met de kinderen  op bezoek bij de bibliotheek om nieuwe boeken te lenen. Of een medewerker van de bibliotheek komt langs op locatie om voor te lezen. Met de kinderen worden leuke workshops gevolgd, die worden aangeboden door de bieb.

Daarnaast heeft elke locatie een taal- en voorleescoördinator, die cursussen volgt bij de bieb. Klik hier voor de website van de Bibliotheek van Huizen.

Jeugd en Gezin
Gooi- en Vechtstreek

Jeugd en Gezin zet zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen in regio Gooi en Vechtstreek. Zij bieden zorg in de directe omgeving van het gezin. Ouders kunnen een beroep doen op jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, en gezins- en opvoedcoaches.

In samenwerking met Jeugd en Gezin bieden wij met enige regelmaat een opvoedkundige ouderavond aan. Of wij maken gebruik van hun expertise in de ondersteuning van kinderen en ouders. Klik hier voor de website van Jeugd en Gezin.

Versa Welzijn

Versa Welzijn is een brede welzijnsorganisatie actief in de Gooi- en Vechtstreek en Eemnes. Ze zijn werkzaam in wijkcentra, in de buurtbus en op straat.
Samen bouwen aan verbonden buurten is het motto.

Jarenlang boden we gezamenlijk de peuterarrangementen in Huizen aan. Nu werken we voornamelijk samen op het gebied van opvoedondersteuning en maken we gebruik van de expertise op het gebied van ondersteuning voor kinderen. Klik hier voor de website van Versa Welzijn.

Kwintes
Begeleiding en opvang

Op onze buitenschoolse opvang De Kameleon voor kinderen uit speciaal onderwijs, werken wij samen met Kwintes.
Kwintes ondersteunt kinderen met psychiatrische of psychosociale problemen. Met behulp van hun expertise bieden wij de kinderen van bso De Kameleon de ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben.

Klik hier voor de website van Kwintes.

Kindcentrum De Optimist
Alles onder 1 dak bij de Optimist, een goede basis voor de toekomst!

In Kindcentrum De Optimist hebben wij samen met basisschool de Tweemaster en diverse samenwerkende kindertherapeuten onze krachten gebundeld. Een vruchtbare samenwerking van onderwijs, opvang en zorg.

Samen spelen wij adequaat in op het kind en bieden zij de benodigde begeleiding.
Vanuit een gezamenlijke missie: kinderen een stevige basis bieden, zodat zij vol zelfvertrouwen de wereld in gaan.

Klik hier voor de website van Kindcentrum de Optimist.

Kidz Move – Buurtsportcoach Huizen

Kidz Move is ons samenwerkingsinitiatief met Sportadviesgroep Huizen. Met subsidie vanuit de Gemeente Huizen, krijgt elk kind vanaf 2 tot en met 12 jaar de mogelijkheid om te sporten. Door middel van diverse sportactiviteiten die op verschillende momenten en op verschillende locaties in Huizen worden aangeboden. Zo goed als kosteloos! Van peutergym, tot freerunning of streetdance. Klik hier voor meer informatie.

Sportadviesgroep Huizen

Vanuit het gedachtengoed dat bewegen gezond is en iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te bewegen organiseert Sportadviesgroep Huizen zowel voor jeugd als voor volwassenen diverse beweegactiviteiten.

De activiteiten worden verzorgd door Buurtsportcoaches. Deze kunnen ook ingehuurd worden voor een losse activiteit op locaties.
Klik hier voor de website van Sportadviesgroep Huizen