De Kinderboekenweek 2020 vindt plaats van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Dit jaar is het thema geschiedenis: ‘En toen?’, je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Boeken brengen geschiedenis tot leven. Met de Kinderboekenweek wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor het belang van lezen voor en met kinderen.

Het belang van (voor)lezen

(Voor)lezen is een belangrijk onderdeel van de dagbesteding op de kinderopvang. Het draagt bij aan de taalontwikkeling en concentratievermogen van kinderen, maar het prikkelt ook het creatieve en fantasievermogen.

Wij werken regelmatig samen met de bibliotheek van Huizen voor leuke activiteiten omtrent (voor)lezen en nieuwe boeken. Ook hebben wij intern een groep enthousiaste medewerkers die als ‘Taal- en voorleescoördinator het (voor)lezen op locatie op de kaart zet.

OPROEP:

Oude kinderboeken of -tijdschriften over? Lever ze in bij de opvang.
Onze locaties zijn altijd geïnteresseerd in leuke kinderboeken of -tijdschriften die als aanvulling op het huidige aanbod gebruikt kunnen worden. Dus heeft u nog kinderboeken of -tijdschriften thuis die niet meer gebruikt worden, dan mag u ze altijd brengen naar een van onze locaties.