Op 18 juni 2022 bruist de Haven van Huizen van de activiteiten

Kinderopvang Huizen zal zich promoten op Huizer Havendag met een team van enthousiaste medewerkers.
Zij zullen de gehele dag een activiteit aanbieden wat betrekking heeft op het thema ‘Haal de plasticsoep uit de oceaan’.
Er zal worden geknutseld met afvalmateriaal, kinderen kunnen deze knutsels laten drijven in water.

Sensationele FlyBoard show, Optimist zeilen voor de jeugd, suppen of een rondvaart door de haven.
Naast demonstraties uitgevoerd door verschillende watersportverenigingen is er voor de jeugd de mogelijkheid om gratis met de Optimist bootjes zeilen. Maar ook een gratis tochtje door de haven van Huizen met een sloep is mogelijk.

Er zijn supplanken aanwezig om iedereen kennis te laten maken met het voordelig beoefenen van deze watersport. De Huizer scoutinggroep zal aanwezig zijn met kano’s en verschillende boten.
Nieuw dit jaar is de 100 jaar oude historische zeeroeisloep uit Naarden die naar de Havendag komt. Ook zal Coastal Rowing Naarden aanwezig zijn met verschillende boten.

Braderie en Havenmarkt
Bezoek de braderie en havenmarkt aan de Energieweg met zicht op de haven.

Muziek en havenconcert
Tijdens de havendag zullen er op het podium t.o.v. het Reddingsstation verschillende muzikale invullingen zijn.

Jachthaven Huizerhoofd
Op het terrein van de jachthaven kunt u verschillende watersport verenigingen vinden die enthousiast over hun sport vertellen. Ook worden er demonstraties gegeven.

Botterwerf
Op de botterwerf werken de vrijwilligers van de Stichting Huizer Botters aan de restauratie van een van de botters. Kom meer te weten of maak een tochtje op één van de historische botters. Verder organiseert de Botterwerf een ‘botter-pulling’ wedstrijd rond 11.00 uur in de industriehaven van Huizen. Super leuk om te zien!

Tot zaterdag!