-Teammanager POV/BSO-

Dit zegt je collega over het werken bij Kinderopvang Huizen:

“Teammanager Simone (36): Als teammanager heb ik een veelzijdige functie, ik heb zowel te maken met de werkvloer als het beleid. Die combinatie zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform de CAO Kinderopvang, schaal 9 afhankelijk van de ervaring tussen €3.192,- en € 4.252,- bruto per maand op basis 36 uur.
 • Een gevarieerde functie met veel verantwoordelijkheden en de mogelijkheid om ook echt mee te denken over de toekomst van Kinderopvang Huizen.
 • Binnen deze functie bieden we je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en jouw unieke kwaliteiten in te zetten, er is ruimte voor bijscholing.
 • Je werkt in een warme en informele sfeer en vormt samen met je collega’s en medewerkers een hecht team.
 • Door bedrijfsuitjes/ activiteiten creëren we een gevoel van ‘samen’, denk aan een zomer-BBQ of de kerstborrel.

Jouw Werk:

De dag begint soms nog voor de medewerkers op je groep starten. Je bent namelijk bereikbaar voor eventuele ziekmeldingen en schakelt dan direct met de afdeling P&O om de personeelsplanning compleet te krijgen voor de dag.

Vervolgens staat er in de ochtend een overleg gepland met collega’s/managers om kaders te stellen voor uitvoering van de (dagelijkse) werkzaamheden. Welke beslisruimte is er voor medewerkers en welke kaders gelden daarbij?

Na het compleet krijgen van de planning met P&O en de vergadering op het Service Bureau ga je naar je peuteropvang locatie en in de middag ben je te vinden op een buitenschoolse opvang locatie. Je bent een teammanager die de medewerkers ook echt kent en met hen samenwerkt, zo heb je regelmatig een gesprek met hen op de groep en voelen medewerkers zich vrij om bij je aan te kloppen wanneer nodig. Je bent een manager waar medewerkers mee willen sparren. Je denkt met de medewerkers mee, bent een luisterend oor en ondersteunt in oplossingen waar nodig. Jij bent een verbinder en zorgt voor een prettige werksfeer en een positieve samenwerking.

Met de administratief ondersteuner neem je kort het (vakantie)rooster door. Hiervoor heb je vooraf goed in kaart gebracht wie, wanneer en voor hoeveel uur beschikbaar is. Binnen de vacature is niet standaard een administratief ondersteuner beschikbaar. Afhankelijk van jouw keuze hierin variëren de contracturen als teammanager. Mocht je zelf de administratieve taken oppakken werk je 32 uur en wanneer je graag samenwerkt met een door jou aangestelde administratieve ondersteuner werk je 27 uur per week.

Na de administratie werk nog even je mailbox bij en start je met de voorbereiding van een teamoverleg. Naast de vaste agendapunten wil je dit keer een werkvorm toepassen om de samenwerking in het team verder te versterken, dit doen wij binnen Kinderopvang Huizen vanuit Samensturing. Je kijkt naar de kwaliteiten van je medewerkers en weet die in te zetten waardoor iedereen tot zijn recht komt.

Aan het eind van de dag buurt je nog even bij je team en ben je betrokken bij de ouders die kinderen komen ophalen. Zo blijf je in verbinding en betrokken. Je bent toegankelijk voor medewerkers, ouders en kinderen.

Nog even in het kort:

 • Samen met verschillende peuteropvang en buitenschoolse opvang teams ben je verantwoordelijk voor het uitdragen van ons organisatie-doel; Wij bieden ruimte voor ontwikkeling voor kinderen, medewerkers en ouders.
 • Jij biedt medewerkers daarbij ruimte voor initiatief en eigenheid en ondersteunt in de persoonlijke ontwikkeling.
 • Je denkt actief mee over de ontwikkeling en het onderscheidende vermogen van onze kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
 • Verder behoren de volgende werkzaamheden tot je functie:
 • Formuleren van (pedagogische) locatiewerkplannen op basis van onze pedagogisch beleid en visie.
 • Meedenken over en leveren van input voor de strategie, de (locatie)jaarplannen, de jaarbegroting en het dagelijkse beleid.
 • Signaleren, analyseren en rapporteren van ontwikkelingen, kansen en knelpunten in het beleid en de dienstverlening.
 • Coördineren en uitvoeren van diverse administratieve taken.
 • Indien nodig, voer je als teammanager ook de reguliere taken van een pedagogisch medewerker uit.

Ben jij dit?

 • Een energieke en ervaren teammanager met:
  • pedagogisch inzicht;
  • oog voor kwaliteit van de opvang;
  • kennis van de wet- en regelgeving m.b.t. de kinderopvang;
 • Bekend met coachend leidinggeven binnen de kinderopvang, waarbij je mensen in hun kracht zet en weet te verbinden;
 • In het bezit van een hbo-diploma (in pedagogische richting);
 • Bij voorkeur ben je woonachtig binnen een straal van ongeveer 20 kilometer.

Zo werken we bij Kinderopvang Huizen

Ontwikkelingsgericht

Je krijgt de ruimte om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.
Hierin wordt je gestimuleerd en waar mogelijk gefaciliteerd.

Enthousiaste betrokkenheid

Gezamenlijk gaan we voor kwaliteit en doelen, zowel voor de kinderen, ouders en medewerkers.
Enthousiasme, gedrevenheid en samen zijn hierin kernwoorden.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Wij bieden medewerkers de ruimte om eigenaarschap en beslisruimte te nemen.
Dit doen we door duidelijk te zijn over doelen, gewenste resultaten en het bieden van kaders waarbinnen gewerkt kan worden.

Interessante baan?

Meer informatie nodig?
Stel je vraag direct aan Kirsten Ippel

Kirsten Ippel, Recruiter
Tel. 06-59880006