Kiezen voor een kinderdagverblijf

Als je op zoek gaat naar opvang, heb je verschillende opties. Je kunt familieleden inschakelen, een particuliere gastouder zoeken of je kind bij een kinderdagverblijf brengen. Belangrijke voordelen van een kinderdagverblijf zijn professionaliteit en continuïteit van de zorg. Wij werken met vaste teams van goed opgeleide en gemotiveerde pedagogisch medewerkers. Je weet dus dat je kind altijd kan komen en in goede handen is.

Kinderopvang-Huizen_0029

Een stimulerende omgeving

Een ander voordeel is het leven in een groep. Samen spelen en leren is belangrijk voor kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als je twee baby’s bij elkaar legt, beginnen ze al snel naar elkaar te kijken en te lachen. Ze zijn zich bewust van elkaars aanwezigheid. Ze geven en krijgen aandacht. Ze stimuleren elkaar en leren van elkaar. Dat is goed voor hun ontwikkeling.

Verschillende groepen

Bij het kinderdagverblijf bieden we baby’s van zes weken tot peuters van drie jaar een eigen programma aan. Deze kleintjes hebben vooral behoefte aan regelmaat, veiligheid en rust. Voor de allerkleinsten is er de keus tussen een babygroep of de 0-3 jarigen-groep. De kinderen van de babygroep gaan als zij ongeveer 1,5 jaar oud zijn over naar de 0-3 jarigen-groep.
Vanaf een jaar of drie gaan de kinderen in een aparte groep op ontdekking uit. We stimuleren hun nieuwsgierigheid en proberen ze voorzichtig voor te bereiden op de basisschool. Tellen, woordjes leren, onderscheid maken tussen groot en klein, kleuren herkennen, dieren en dingen benoemen. Alles op een speelse manier en volgens een pedagogisch verantwoord programma.

Lachen!

Laten we vooral niet vergeten dat het plezier centraal staat. Wij zijn pas tevreden als jouw kind met een brede glimlach binnen komt, jou vrolijk lachend uitzwaait en je uren later net zo blij weer begroet en mee naar huis gaat.

Voordelen Kinderdagverblijven

  • 0-3 jarigen groep
  • Babygroep
  • Peutergroep voor 3+
  • Vaste medewerkers op de groep
  • Vertrouwde gezichten
  • Stimulerende omgeving
  • Ruime speelruimtes
  • Mooie natuurtuinen

Informatie en aanmelding

Interesse? Het kan op sommige locaties best druk zijn. We raden iedereen aan om al tijdens de zwangerschap te komen overleggen over een mogelijke plaatsing.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Klantcontact, telefoon (035) 72 00 301 of klantcontact@kinderopvanghuizen.nl. Als je eerst een rondleiding wilt, neem dan contact op met de locatie van je keuze. Zie verder onder Contact.

Direct inschrijven?

Direct inschrijven»