Avontuur – Ontdekken – Bewegen op de BSO

Na schooltijd wil je dat je kind wordt opvangen in een fijne omgeving, een tweede thuis. Waar je kind heerlijk kan ontspannen, met anderen kan spelen, maar ook uitgedaagd wordt tot ontwikkeling.

Op onze diverse buitenschoolse opvanglocaties (Huizen en Blaricum Bijvanck) is er eerst tijd voor een rustmoment, nadat de kinderen door ons zijn opgehaald vanuit school. Even wat eten en drinken en bijkomen van de schooldag. Daarna kiezen de kinderen zelf uit een gevarieerd en uitdagend activiteiten aanbod gebasseerd op 4 thema’s:

Theater&Muziek

Aanbod van activiteiten geïnspireerd op theater en muziek. Dansen, zingen, expressie en beleving zijn aspecten die aan bod komen.

Kunst&Cultuur

Voor kinderen die graag creatief bezig zijn. Maar ook als je meer kennis wilt over culturen, tradities, geschiedenis.

Sport&Spel

Voor de meest actieve kinderen zijn de sport en spel activiteiten een uitkomst. Als het weer het toelaat, lekker in de buitenlucht bewegen, samenwerken en zelfvertrouwen opbouwen.

Natuur&Techniek

Je verwonderen over de natuur, voelen, ervaren, dingen uitvinden, (samen) creëren. Daar staan de activiteiten onder dit thema staan voor.

Met deze activiteiten stimuleren wij de kinderen om zelf te ervaren, te beleven en te ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun talent ligt. Ook bieden de activiteiten vaardigheden zoals: probleem oplossend werken, creatief denken, samenwerken en van elkaar leren. Onze pedagogische medewerkers weten de kinderen daar spelenderwijs in te begeleiden.

Klik hier voor een greep uit de activiteiten die de kinderen afgelopen periode gedaan hebben op de diverse locaties.

 

 

 

Vertrouwde medewerkers en veel persoonlijke aandacht

Onze pedagogisch medewerkers hebben aandacht voor de kinderen en oog voor de ontwikkeling van ieder kind. Ieder kind heeft een mentor, waarbij het kind terecht kan, maar die ook verantwoordelijk is voor het bijhouden van de ontwikkeling van het kind in het kindvolgsysteem en voor het bespreken hiervan met ouders in bijvoorbeeld een oudergesprek.

 

Sport BSO en 10+ BSO

Wij bieden ook specialistische buitenschoolse opvanglocaties, zoals onze sport bso’s  Jump in en Jump in de Meent, waar de aandacht echt puur op sporten en actief bezig zijn ligt, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Ook hebben wij op bso de Amerij een 10+ groep de Supernova’s, waar de kinderen meer vrijheid en zelfstandigheid krijgen en activiteiten gericht zijn speciaal op tieners, zoals: zelfstandig koken,  struinen en chillen in het park of in de zomer op de fiets richting het zwembad.

 

Vervoer naar clubjes

Vallen de sporttrainingen of andere lessen onder werktijd? Dan biedt onze vervoersdienst binnen Huizen en Blaricum Bijvanck uitkomst. Klik hier voor het Inschrijfformulier vervoer.

 

Voorschoolse en vakantie opvang

Voor ouders die vroeg naar het werk moeten,  biedt de voorschoolse opvang een uitkomst. Zo kan er ’s morgens nog even in alle rust gespeeld worden met andere kinderen. Tijdens de schoolvakanties en studiedagen van scholen kunnen de kinderen de gehele dag bij ons terecht. Hiervoor werken wij met een vakantie-uren tegoed.

 

Tussenschoolse opvang

Bij een aantal scholen die nog geen continurooster hebben, is er de mogelijkheid voor tussenschoolse opvang. Deze wordt verzorgd door Stichting Krummel, onderdeel van Kinderopvang Huizen.

 

Voordelen Buitenschoolse Opvang

  • Opvang in een fijne, veilige omgeving
  • Gevarieerd en uitdagend activiteiten aanbod
  • Kinderen worden gestimuleerd om zelf te ervaren, beleven en ontdekken
  • Vetrouwde medewerkers, met veel persoonlijke aandacht
  • Voorschoolse- en vakantie opvang
  • Mogelijkheid voor vervoer naar (sport)verenigingen vanuit de bso

Nieuwsgierig geworden naar onze locaties?

Bezoek een van onze locaties voor een vrijblijvende rondleiding. Daar vertellen zij graag meer over ons enthousiasme en betrokkenheid!
Of neem contact op met de afdeling Klantcontact voor vragen of meer informatie: telefonisch via  (035) 72 00 301 of per mail naar klantcontact@kinderopvanghuizen.nl.

Klik hieronder voor direct inschrijven.

Direct inschrijven »