Op dinsdag 22 maart is sport & natuur bso Jump In Meent, gestart met het gezonde FitGaaf!-project. Tijdens dit project gaan de kinderen die dat willen, na de kick-off op de bso, drie weken lang aan de slag met het bijhouden van hun gezonde acties. Zo krijgen ze inzicht hoe gezond ze al bezig zijn en waar nog ruimte voor verbetering is. Het project is afgetrapt met dans, muziek, een springkussen en prachtig weer.

Het FitGaaf!-project werkt eigenlijk heel simpel: de kinderen plakken op een kalender-poster een sticker voor elke gezonde actie die ze gedaan hebben. Denk hierbij aan gezond eten, drinken, bewegen en voldoende slapen. Zo krijgen ze inzicht hoe gezond hun dagelijkse structuur al dan niet is en waar mogelijk nog ruimte voor verbetering is.

Als je op jonge leeftijd structuur in gezond eten, drinken en bewegen aanleert, maakt dat het makkelijker om gezond gedrag vast te houden en gezond op te groeien. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kinderen met een gezonde dag structuur, zich ook beter kunnen concentreren.
Omdat er op de kalender ook ruimte is voor stickers van een extra persoon, kan er thuis ook een challenge gedaan worden. Zo kan het hele gezin betrokken worden.

Het FitGaaf! project past perfect bij de visie van Kinderopvang Huizen, als gezonde kinderopvang en bij sport & natuur bso Jump In Meent.
De kick-off werd verzorgd door Tom Steffens, de initiator van FitGaaf! Tom ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk mensen op een positieve, creatieve en innovatieve wijze te stimuleren tot het realiseren en/of behouden van gezond gewicht, gedrag en leefstijl. Na drie weken zal het project ook weer feestelijk worden afgesloten.

Meer informatie over het FitGaaf! Project lees je hier.