Buitenschoolse opvang Jump In Meent bij Soft- en Basebalvereniging Zuidvogels is vorige week feestelijk omgedoopt tot Sport & Natuur bso. Om dat meteen in de praktijk te brengen, kregen de aanwezige kinderen een workshop met reptielen.

Het nieuwe bord werd onthuld en voor de kinderen was er speciale kinderchampagne geregeld. Lilian Spilt – Twisker, pedagogisch medewerker van Jump In Meent, hield een heuse officiële toespraak. Zij kwam met het idee om natuur toe te voegen aan het onderdeel sport en spel bij de opvang.

De bestaande sport en spel activiteiten worden uitgebreid met activiteiten met betrekking tot natuur, klimaat, milieu en respect hebben voor de eigen leefomgeving. En alles zoveel mogelijk in de buitenlucht.

Sport en spelactiviteiten dragen bij aan de sociale en motorisch ontwikkeling van je kind en aan vaardigheden, zoals: kunnen samenwerken en meer voor jezelf kunnen opkomen en beslissen.

Met de toevoeging van Natuur activiteiten maakt je kind op een avontuurlijke, ontspannen manier kennis met aspecten  natuur en milieu aspecten.
Er lekker op uit trekken, ontdekken en leren!

Voor de invulling van de activiteiten worden er ook samenwerkingen aangegaan met natuurorganisaties uit de omgeving. Denk hierbij aan een scoutingvereniging, een zorgboerderij of een boswachter.

Nieuwsgierig? Kom dan gerust een kijkje nemen bij Jump In Meent (open op maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag)